Virtaako suonissa suunnittelijan veri?

1961_AMC_PRfoto_DesignersJokaisessa ammatissa tarvitaan tiettyjä ominaisuuksia. Esimerkiksi pokerinpelaajan on pystyttävä havaitsemaan muiden pelaajien ilmeitä, laskemaan mahdollisia tuloksia ja arvioimaan mahdollisuuksia voittoon – ei pelkästään parhaimmilla korteilla, vaan myös hyvin huonolla kädellä. Vain kovalla harjoittelulla voittopotit ovat varmemmin taskussa, vaikka pelissä onkin aina tietty arvaamaton puoli. Harjoittelun voi aloittaa vaikka tutustumalla suomikasino247.com tarjontaan, sillä ainoastaan kovalla työllä menestytään.

Suunnittelijoilla on tiettyjä ominaisuuksia, joita muille aloille lähtevät eivät omaa, tai joita ei haluta hankkia. Jos osa, tai vaikka kaikki alla olevista ominaisuuksista löytyvät omasta takaa, kannattaa harkita tarkkaan uraa suunnittelijana.

  • 1. Suunnittelun ja muodon näkeminen kaikkialla

Esimerkiksi kaupassa silmään voi pistää tietyn tuotteen suunnittelu ja se miten sitä voitaisiin tehostaa, esimerkiksi valitsemalla parempi väri, tai fontti. Suunnittelijat tietävät maailman olevan täynnä erilaisia suunnitelmia, eikä näiden mieli jätä heitä rauhaan. Jatkuva oppiminen, uudet ideat ja ratkaisut pyörivät jatkuvasti päässä kaikkeen mitä he näkevät ja kokevat. Oli kyseessä sitten nettisivujen suunnittelija, printtien suunnittelija tai vaikka sisustussuunnittelija, jokaista polttaa sama into luoda uutta ja parempaa.

  • 2. Yksityiskohdat ja niiden huomioiminen

Suunnittelijat ovat hyvin tarkkoja yksityiskohtien suhteen, eikä tämä tarkoita pelkästään tarkkaavaisuutta, vaan tärkeiden ja merkitsevien yksityiskohtien hahmottaminen, niin että huomio kohdistetaan oikeisiin asioihin. Ne yksityiskohdat, jotka vaikuttavat ihmisen kokemukseen, kun tämä tarkkailee tuotosta, on kaikista tärkeimmät ja suunnittelijoille jopa pyhät.

  • 3. Ongelmanratkaisu

Suunnittelija muuttaa tai luo jonkun asian entistä paremmaksi ja jotta tässä onnistutaan, pitää suunnittelun kohteen ratkaista jokin olemassa ollut oikea ongelma. Tämä voi tarkoittaa nettisivun suunnittelemista loogisempaan muotoon, tai vaikka informatiivisten taulukkojen suunnitteleminen niin, että näistä on helpompi ja miellyttävämpi saada tieto irti. Kaikessa suunnittelussa, tai ainakin suurimmassa osassa, painopiste on muiden huomioimisessa ensin, sillä suunniteltu asia on tarkoitettu muiden nähtäväksi ja käytettäväksi.

  • 4. Kommunikointi onnistuu

Koska suunnittelijan on pystyttävä esittämään ideansa tarpeeksi tehokkaasti, täytyy sosiaalisia taitoja löytyä tietyn verran. Tätä ei välttämättä tarvitse olla heti alkuun, sillä harjoittelu tekee mestarin, mutta hyvät sosiaaliset taidot ja tietty mukavuus sosiaalisissa tilanteissa, on suuri etu.