Vipattaako tanssijalka?

9332-a-beautiful-young-girl-dancing--pvTanssiminen on urheilua ja aktiivista tekemistä, ja siihen tarvitaan muutakin kuin nätti naama ja vuosien harjoittelua. Kova työ tuo tulosta, ja mikäli henkilöltä löytyy oikea määrä taitoa, osaamista, kärsivällisyyttä ja itsevarmuuttakin löytyy, on melkein mikä tahansa mahdollista. Jos tanssiminen on vienyt mennessään ja se on yksi unelma-ammateista, kannattaa siihen lähteä panostamaan. Vaikka siinä ei koskaan saavutettaisi täydellisyyttä, ainakin päästään tekemään mitä rakastetaan.

  • 1. Ensin on kuitenkin päätettävä, halutaanko tanssista oikeasti ammatti. Tarvitaan intohimoa ja päättäväisyyttä, varsinkin jos harrastuksen sijasta siitä aiotaan tehdä ura. Tämä tarkoittaa täyttä omistautuneisuutta, jolloin muulle ei jää juuri aikaa vuosien ajaksi, eli sosiaalinen elämä sekä muut harrastukset, joutuvat jäähylle. Ja tanssiminen on kuitenkin urheilua, joten kestävyys laitetaan kovalle koetukselle.
  • 2. Seuraavaksi tulee päättää minkälaisesta tanssista nautittaisiin. Joillekin baletti on ehdoton ykkönen, kun taas toiset nauttivat hip hopista. Tanssin lajeja on satoja, näistä tulee vain valita itselle sopivin.
  • 3. Pyydä neuvoja ja opiskele. Musiikkivideoiden katsominen ja tanssijoiden liikkeiden tarkkaileminen on hyvä tapa aloittaa ja esimerkiksi lukemalla saadaan aukeamaan jo vähän enemmän tanssin maailmasta. Nykyisin videoita voi ihailla maksutta netissä ja opetusmateriaalia on jopa alan parhaimmilta tekijöitä tarjolla runsaasti.
  • 4. Kokeilemalla omia rajoja, esimerkiksi peilin edessä pyörimällä ja liikkumalla, saadaan parempi kehonhallinta, varsinkin kun keskitytään eri osiin kerrallaan. Harjoitus tekee mestarin ja vain tarkkailemalla kriittisesti omia liikkeitä, saadaan sulavaa ja kaunista jälkeä.
  • 5. Tanssikoulun etsiminen on hyvin tärkeää, sillä ilman ammattilaisen apua, ei kenestäkään tule tähteä. Mikä tahansa koulu ei kuitenkaan kelpaa, vaan kannattaa etsiä juuri sellainen, jossa opettajilla on runsaasti kokemusta ja mistä löytyy esimerkiksi ammattilaisiksi tähtäävien ryhmiä.
  • 6. Tanssi niin paljon kuin mahdollista. Mitä useampaa tanssia on kokeiltu ja harjoiteltu, sitä parempi pohja löytyy. Esimerkiksi baletti on tehokasta harjoittelua oli virallisena tyylinä mikä tahansa, joten muihinkin kuin omaan tanssityyliin kannattaa hiukan panostaa.
  • 7. Kun kasassa on innostus, tanssityyli on valittu ja koulu on löydetty, on aika siirtyä hommiin. Jatkuvalla harjoittelulla jokaisesta voi tulla mestari, eikä kenestäkään ilman harjoittelua. Kymmenet tuhannet toistot hiovat liikkeistä kaunista katseltavaa, jota voidaan joskus ihailla suurimpien salien näyttämöillä.

Leave a Reply

Name *
Email *
Website