Mitä esittävän taiteen mestarilta tarvitaan?

640px-Capoeira_demonstration_Master_de_fleuret_2013_t221915Esittävän taiteen maailmaan kuuluvat muusikot, laulajat, tanssijat, näyttelijät ja muut vastaavat tekijät, jotka yrittävät loistaa joukosta ja nousta huipulle. Menestyneimpiä taiteilijoita yhdistää tietyt asiat, jotka myös aloittelevan taiteilijan tulisi ottaa huomioon:

  • Luovuus

Esittävän taiteen osaajan on oltava hyvin luova ja tämän tulee keksiä uusia ideoita, millä taiteesta saadaan kiinnostavampaa, mukaansatempaavampaa ja jännittävämpää.

  • Innokkuus

Taiteilijalla on aina oltava innokkuutta ja intohimoa omaa työtään kohtaan. Kollegoita ja vertaisia tulee tukea, niin että jokainen osaaja tekee koko alalla työskentelemisestä hiukan mukavampaa kaikille. Intohimo näkyy työjäljessä kaikin puolin, eikä sitä ajeta eteenpäin valituksilla ja narinalla.

  • Joustavuus

Taiteilijan aikataulu on hyvin tarkka ja vaihteleva, eli joustoa tulee olla. Viikonloppu tai ilta vapaita on turha yrittää suunnitella, sillä ura tulee usein viemään suurimman osan elämästä.

  • Hyvä itseluottamus

Itseluottamus on tärkeää alalla, sillä se saa muut näkemään artistin tuotokset samalla tavalla, kuin tämä itse. Negatiivisia kommentteja saadaan kuitenkin myös, eivätkä nämä voi lannistaa täysin. Omat vahvuudet ja osaaminen tulee tiedostaa, samoin kuin se, ettei koskaan voida miellyttää kaikkia.

  • Suhteiden luominen

Sosiaalinen kanssakäyminen ja suhteiden luominen on tällä alalla hyvin tärkeää ja hyvät taidot omaava edistyykin helpommin. Parhaimmat työt löytyy juuri verkostojen kautta ja se voi olla ratkaiseva tekijä siinä, noustaanko uran huipulle vai ei.

  • Päämäärätietoisuus

Taiteilija ei saa koskaan luovuttaa, vaikka tilanne muuttuisikin vaikeaksi. Aina on jatkettava uusien töiden etsimistä, vaikka se veisikin pitkän aikaa ja tie olisi kivinen.

  • Stamina

Esittävän taiteen artistilta vaaditaan fyysisestikin kovaa kestävyyttä, sillä esimerkiksi seisominen, tanssiminen, laulaminen ja muut fyysiset, pitkäkestoiset aktiviteetit, ovat osa ammattia automaattisesti.

  • Esitystaito

Tämä ei tarkoita ainoastaan oman taiteen esittämistä taitavasti, vaan myös itsensä esittelemistä ammattimaisesti, esimerkiksi haastatteluissa ja uusia ihmisiä tavatessa. Sama koskee myös fanien kohtelua, joka tulee olla omalla tavallaan korrektia.

  • Itsekuri

Hyvä artisti omaa valtavan määrän itsekuria, jota tarvitaan alalla aina, eikä sitä ole koskaan liikaa. Tämä tulee auttamaan paljon, matkalla huipulle.

  • Lahjakkuutta

Suurimmalla osalla parhaista taiteilijoista on jonkin verran lahjakkuutta jo luonnostaan, vaikkakin kova harjoittelu hioo timantin. Luonnostaan tulee löytyä vähintään intohimo sitä taiteen muotoa kohtaan, mitä lähdetään toteuttamaan.

Leave a Reply

Name *
Email *
Website