Kutsuuko arkkitehdin ura?

plan-1859394_960_720Arkkitehdeiltä vaaditaan kykyä suoriutua useista asioista samaan aikaan, eivätkä he ole ainoastaan suunnittelijoita, vaan myös haaveilijoita ja tekijöitä. Arkkitehdin pään sisällä on uniikki mieli, joka pystyy lähes taianomaisella tavalla pyörittelemään numeroita, linjoja ja kulmia, luoden luovia mahdollisuuksia, joiden syntyä useimmat ihmiset eivät pysty käsittämään. Tarvitaan kuitenkin muutakin, ja alta löytyy lista yleisimmistä asioista, mitä arkkitehti tarvitsee jo ennen uran valitsemista:

  • Arkkitehdeilta vaaditaan paljon ja lukuisissa ominaisuuksissa on loistettava. Vahva ymmärrys rakennussäännösten, lakien, sähkölinjojen ja muiden rakenteisiin liittyvien asioiden kanssa on vain yksi alue, joka on hallittava. Tähän tarvitaan älykkyyttä ja vaikka yksinään älykkyys ei tee arkkitehtia, tuo se vahvan pohjan alalle. Tämän on pystyttävä määrittelemään tarkat laskelmat jotta rakennus toimii, ymmärtää materiaalit joita rakentamiseen käytetään ja luoda turvallisia, sekä kannattavia rakennelmia, aina alusta loppuun asti.
  • Vaikka uralle omistautuminen on tärkeää melkein aina, arkkitehdin kohdalla se tarkoittaa myös runsasta ajan käyttöä. Pitkät tunnit toimistolla ja rakennuspaikoilla, sekä kotiin tulevat työt jatkuvat jopa pitkälle aamuyöhön, jotta viimeistely on täydellistä. Koska työhön kuuluu turvallisuuden varmistaminen, ei sitä koskaan voida tehdä hätiköiden tai hetkessä.
  • Menestyneen arkkitehdin tulee pystyä myös ratkaisemaan ongelmia. Suunniteltiin sitten rakennusta tai tavattiin uusia asiakkaita, ongelmia on aina edessä. Ne voivat liittyä esimerkiksi suunnitteluun tai rakennelman muotoon, mutta yhtä hyvin asiakkaan toiveisiin ja mieltymyksiin. Luovat ratkaisut eri tilanteisiin on se, mikä tekee arkkitehdista menestyvän ja kasvattaa tätä alalla.
  • Arkkitehtien on pystyttävä kommunikoimaan tehokkaasti, eli sosiaalista taitoa on oltava. Asiakkaat, rakentajat, sisustussuunnittelijat ja työntekijät kommunikoivat kaikki arkkitehdin kanssa, eli on myös pystyttävä vaikuttamaan muiden käytökseen ja jakamaan ideat tiettyjen asioiden suhteen. Hyvillä sosiaalisilla taidoilla ideat esitetään selvästi, niin että jokainen saadaan ymmärtämään ne.
  • Jatkuva kouluttautuminen ja oppiminen on alan suurimpia vaatimuksia. Ensinnäkin pitkä prosessi alan tutkinnon saamiseksi ja sen jälkeen lupien ylläpitäminen, joka vaatii opiskelua yhtä lailla. Koska ala kehittyy jatkuvasti, tuo tämä oman osansa vuosittain, eikä arkkitehti voi koskaan lopettaa opiskelemista. Sen takia oppimisen tulee olla hauskaa, koska muuten alalla voi olla hyvin vaikea selvitä.