Kuinka ryhtyä taiteilijaksi.

artist-brush-983590_960_720Osa ihmisistä syntyy taidokkaina ja luovina henkilöinä ja toiset taas joutuvat opiskelemaan ahkerasti,jotta taiteen kieli taipuu. Oli kumpi tahansa omana lähtökohtana, täytyy muistaa että jokainen voi olla, ja onkin, taiteilija. Joillain on vain helpompi tuoda luovia taipumuksiaan ulos kokonaisvaltaisemmalla tavalla. Jos artistin ala kutsuu, kannattaa lähteä liikkeelle pienillä askelilla.

1. Kokeile useita eri taiteen muotoja

Jos taiteen parissa ei ole jo viettänyt paljoa aikaa, voi tuntua hyvin haastavalta löytää oma polku. Vaikka jokainen on taiteilija omalla tavallaan, luovan puolen valjastaminen voi olla työlästä. Mielessä voi olla jo joku taiteen aloista, mutta tässäkin tapauksessa on hyvä kokeilla siipiään eri asioiden parissa, jotta itselle paras vaihtoehto löytyy. Perinteisimpiä taiteen muotoja ovat:

  • Piirtäminen aina yksinkertaisista malleista arkkitehtuurisiin yksityiskohtiin. Tähän voidaan käyttää välineenä lyijykynää, kynää, liitua, tussia, tai mitä tahansa vastaavaa välinettä.
  • Maalaaminen on tapa luoda sekä todenmukaisia, että mielikuvituksellisia tuotoksia.
  • Valokuvaus käyttää filmiä tai digitaalista kameraa pysäyttääkseen ajan tietyssä hetkessä. Ne kertovat siitä, millainen maailma oli ja välittävät sen tunnelman muille.
  • Veistäminen on materiaalin muokkaamista taiteelliseksi teokseksi tai vaikka työkaluksi ja miksei molemmiksi samalla kertaa.

2. Omien vahvuuksien ja heikkouksien tunnistaminen

Kun mahdollisimman monia taiteen muotoja ollaan kokeiltu, voidaan valita se, mikä koetaan omaksi vahvuudeksi. Vaikka yksilö olisikin taiteellinen ja saisi muovattua savesta uskomattomia tuotoksia, ei se tarkoita että esimerkiksi maalaaminen onnistuu. Toisaalta taas joillekin kaikki taiteen muodot tulevat helposti ja nämä loistavat oli kädessä sitten veitsi tai sivellin. Lisäksi tulee myös huomioida se, että oma nautinto on suuressa roolissa. Vaikka piirtäminen onnistuisi luontevasti, mutta veistäminen on mukavampaa ja kiinnostavampaa, kannattaa valita jälkimmäinen vaihtoehto.

3. Tutki ja opi perusteet

Opiskeleminen hyödyttää aina ja itsenäisesti kannattaakin tutustua kirjoihin ja muihin aineistoihin siitä taiteenmuodosta, mikä itseä kiinnostaa. Videoita katsomalla ja tutkimuksia tekemällä saadaan selville useita erilaisia metodeja, joilla päästään avartamaan taiteellista osaamista. Myös valmiiden tuotosten tarkkaileminen on tärkeä osa kehittymistä, sillä havaitsemalla muiden töiden sisältämää tekniikkaa ja niihin laitettua intohimoa, voidaan nostaa omat tuotokset uudelle tasolle.