Kuinka myydä käsintehtyjä tuotteita?

Käsistään käteviltä löytyy usein erilaisia itsetehtyjä tuotoksia omasta takaa paljon ja nämä voivat olla mitä tahansa villasukista tauluihin ja veistoksista itse tehtyihin varaosiin. Tuotteista voidaan tietenkin myös hyötyä ja tämä onnistuukin nykyään helpommin kuin koskaan. Internetin ansiosta myös yksittäisen käsitöiden tekijän on mahdollista myydä tuotteitaan ympäri maailmaa ja luoda kontakteja sekä yksittäisten asiakkaiden, että isompien yritysten kanssa. Näin voidaan helposti luoda itselle unelma ammatti, jossa kodista ja rakkaan harrastuksen parista ei tarvitse poistua lainkaan, samalla kun tulovirrat ohjautuvat omalle tilille.

cushion-500029_960_720Tietysti riippuen siitä, mistä maasta tuotteita myydään, tulee ottaa huomioon lainsäädäntö. Muutamia kappaleita lukuun ottamatta myyntiä ei saa tehdä verottomana ja tämä onkin asia minkä moni käsityöläinen unohtaa. Jos kyseessä on kolme paria villasukkia vuodessa, ei tästä koidu ongelmaa, mutta kun myynnistä tulee jatkuvaa tuottoa, tulee yritys rekisteröidä ja verot maksaa. Verojen laiminlyönti voi johtaa pahimmillaan vankila tuomioon Suomessa, eli asialla ei voida leikkiä, sillä verokarhu löytää kyllä pimeän tuoton tekijän.

Ennen kuin yritystä lähdetään perustamaan, voidaan kuitenkin katsoa lähteekö tuote kaupaksi ollenkaan. Internetin avulla on mahdollista saada suuri asiakaskunta jopa maailmanlaajuisesti helposti, sillä se luo kontakteja ei vain yksittäisiin asiakkaisiin, vaan kokonaisiin yrityksiin ja ketjuihin. Voidaan jopa huomata, että tietty yritys haluaa ostaa oman käsityön itselleen, tarkoittaen että nämä alkavat tuottamaan ja myymään sitä omissa nimissään, tietenkin antaen runsaan korvauksen tuotteen suunnittelijalle.

Alkuun on hyvä tutustua eri myyntipaikkoihin netissä ja näissä kannattaa kiinnittää huomiota sellaisiin sivustoihin, jotka ovat turvallisia, luotettavia ja suosittuja. Käsitöiden myyntiin löytyy paljon paikkoja, joissa on jopa kymmeniä miljoonia käyttäjiä, joten vaihtoehtoihin tulee tutustua kunnolla. Lisäksi myynti voidaan aloittaa sosiaalisessa mediassa ja erilaisilla foorumeilla, vaikkakin silloin asiakaskunta jää usein pienemmäksi ja enemmän kotimaisiin piireihin, kuin mihin olisi kansainvälisillä sivustoilla mahdollisuus.

Kun tuotteita lähdetään listaamaan nettiin, tulee miettiä huolella niille nimitys ja tuotekuvaus. Tämä johtuu siitä, että hakukoneet tuovat ostajan esille ne tuotteet, mitkä kuvaavat parhaiten käytettyjä hakusanoja. Kun tuotekuvauksessa on luonnollista tekstiä, mikä liittyy vahvasti aiheeseen ja erilaisiin sanoihin, mitä asiakkaat voivat käyttää tuotteen etsimiseksi, on sillä parempi mahdollisuus päästä hakutulosten kärkeen, asiakkaan ostoskoriin ja lopulta tuotoksi tekijälle.

Leave a Reply

Name *
Email *
Website